Creative writing
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Lecturile lui Sory_Luciano

In jos

Lecturile lui Sory_Luciano Empty Lecturile lui Sory_Luciano

Mesaj  Sory_Luciano la data de Vin Feb 17, 2012 11:31 pm

M-am gândit că ar fi bine ca fiecare utilizator să aibă Subiectul/ Topicul lui în care să împărtășească ce a citit și unde ceilalți utilizatori să vine cu întrebări pe marginea lecturilor. Din ce am văzut eu, nu se menționează nicăieri ceva despre acest lucru. Dacă greșesc îmi cer scuze.

Ultimele mele trei lecturi au fost:

- Sanctus de Simon Toyne, un thriller polițist și psihologic totodată, împletit cu o poveste de dragoste și cu un mister religios. Ca și în cazul cărților lui Dan Brown, nu l-aș recomanda fanaticilor religioși și nici măcar celor ce nu sunt dispuși să admită că biblia nu e infailibilă, ci a fost scrisă de oameni, deci e supusă erorii umane. Un roman alert, cu capitole extrem de condensate dar bine structurate și proporționate. Totuși puțin cam comercial, poate cu timpul va primi mai multă valoare și considerație.

- Iureșul Săbiilor de George R.R. Martin, a treia carte din deja ultra-celebra saga Cântec de Gheață și Foc. Acest al treilea volum al impresionantei saga fantasy construită de George R.R. Martin e cel mai complex, mai plin de evenimente și explicații totodată, dintre primele trei. Celor ce nu l-au citit încă le recomand să o facă deoarece va aduce lumină asupra unor întâmplări încețoșate încă din începutul primului volum. Pe deasupra are cele mai multe și mai neimaginate răsturnări de situație; deși s-ar crede că primele două volume ne-au pus în gardă în legătură cu ceea ce e capabil autorul să facă cu personajele și destinele lor, se pare că încă mai are ași în mânecă și ne servește noi și noi întâmplări aducând la suprafață personaje mai obscure a căror roluri devin din ce în ce mai importante.

- Fata de Hârtie de Guillaume Musso, o carte despre cărți, despre scriitori și scris, despre literatură și cultură, toate construite pe scheletul unei povești de dragoste între autorul Tom Boyd și unul dintre personajele cărții sale, blondina Billie. Vreți să vedeți cum e posibilă o astfel de poveste de dragoste sau ce rezultat/ final va avea? Vă invit să lecturați cartea.

Cât despre lecturile mele anterioare nu ezitați să mă întrebați.
Sory_Luciano
Sory_Luciano

Mesaje : 19
Data de înscriere : 17/02/2012
Varsta : 30
Localizare : Târgu-Mureș

http://recenziibeletristica.blogspot.com/

Sus In jos

Lecturile lui Sory_Luciano Empty Re: Lecturile lui Sory_Luciano

Mesaj  Casmirovici Robert la data de Mar Feb 28, 2012 5:45 am

Doresc să te întreb: mai ții minte care a fost prima ta lectură adevărată?
Adică prima care te-a atras în mrejele ei și care te-a făcut curios să îi descoperi esența.
Deasemenea, în ce mod te-a influențat ea?
Personal, 20.000 de leghe sub mări a fost textul care mi-a deschis apetitul (în vârstă de 10 ani) pentru știința și tehnologia epocii noastre, pentru partea artificială/materială a lumii. Mai apoi l-am descoperit pe dl. Asimov și mi-am recalculat toată experiența de până atunci prin prisme mai bine șlefuite care implicau un mod diferit de a primi informația exterioară.
Dar deja am deraiat subiectul principal..

O zi bună! drunken
Casmirovici Robert
Casmirovici Robert

Mesaje : 9
Data de înscriere : 16/02/2012
Varsta : 28
Localizare : București

http://vulpeaschioapa.blogspot.com/

Sus In jos

Lecturile lui Sory_Luciano Empty Re: Lecturile lui Sory_Luciano

Mesaj  Sory_Luciano la data de Mar Feb 28, 2012 7:06 am

Ce coincidență! Și la mine prima lectură a fost un roman de Jules Verne, atâta doar că în cazul meu e vorba de Cinci săptămâni în balon o mai am și acuma cartea, e din Colecția Ovală de la Corint, chiar numărul 1. Am citit cartea în vacanța dintre clasa a 3-a și a 4-a deci aveam 10 ani și jumătate. Apoi am continuat cu Robinson Crusoe (a lui Daniel Defoe) și cu Cei trei muschetari (asta a fost totodată și prima carte pe care am împrumutat-o de la bibliotecă).

Privind în urmă la aceste trei lecturi și acuma mă mir cum de le-am înțeles și am fost dornic să mai citesc. Chiar mă gândeam în anul 1 de facultate, când am studiat Robinson Crusoe, ce roman greoi și complicat e.

Când am descoperit că există povești mai lungi de 10 pagini, în care eroii au peripeții diferite și multiple dar care seamănă și cu realitatea, a fost raiul pe pământ pentru mine. Pot spune că am fost norocos să provin dintr-o familie în care se citește și chiar destul de mult (probabil atracția asta spre literatură e genetică).
Nu îmi mai amintesc senzațiile și sentimentele pe care le-am trăit vis-a-vis de primele romane citite dar oricum sunt dincolo de puterea cuvintelor de a descrie. Din acele momente/ zile plictiseala nu prea și-a mai făcut simțită prezența.
Sory_Luciano
Sory_Luciano

Mesaje : 19
Data de înscriere : 17/02/2012
Varsta : 30
Localizare : Târgu-Mureș

http://recenziibeletristica.blogspot.com/

Sus In jos

Lecturile lui Sory_Luciano Empty Re: Lecturile lui Sory_Luciano

Mesaj  Casmirovici Robert la data de Mar Feb 28, 2012 8:51 am

Așa este. Este fantastică acea senzație, când găsești și alte universuri în afară de cel în care suntem și experiența unică pe care o trăiești în interiorul său.
Casmirovici Robert
Casmirovici Robert

Mesaje : 9
Data de înscriere : 16/02/2012
Varsta : 28
Localizare : București

http://vulpeaschioapa.blogspot.com/

Sus In jos

Lecturile lui Sory_Luciano Empty Re: Lecturile lui Sory_Luciano

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum